vineri, 5 martie 2010


Prima săptămână de joc





Lumea eRepublik este una dintre cele mai complexe simulatoare geopolitice prezente pe internet. Cu o comunitate foarte numeroasă, îți oferă ocazia de a explora, într-un mediu virtual, un mare număr de aspecte din viața reală precum cel social, politic, militar, economic, jurnalistic, etc. În acest joc oricine poate ajunge sa conteze atât timp cât își dorește acest lucru.

Ceea ce trebuie să știți din start este că prima săptămână de joc îți limitează foarte mult posibilitățile, fiind menită să te învețe doar elementele de baza ale jocului, urmând ca opțiunile tale ca jucător nou să crească odată cu nivelul tău.

Nivelul unui jucător crește în funcție de experiența acumulată de acesta, experiența fiind acumulată prin participarea la diferite acțiuni din joc. Modalitățile complete de a crește în experiență și, implicit, în nivel vor fi dezvăluite pe parcursul acestui ghid.


Ca cetățean nou, drumul tău în eRepublik începe de la nivel 1. Opțiunile tale la acest nivel sunt limitate, însa există un anumit set de pași necesari pentru a merge mai departe într-un mod optim pentru tine, acești pași fiind:


1. Uploadează un avatar! Acest pas este unul important deoarece îți personalizează contul și deoarece, la prima uploadare de avatar primești 2 puncte de experiență Avatarul poate fi uploadat accesând meniul Locațiile mele => Profil => Editează profilul


2. Găsește-ți un loc de muncă! Locul de muncă este extrem de important deoarece îți oferă resursele financiare pentru a-ți putea achiziționa cele necesare supraviețuirii în prima ta săptămână în joc, pe lângă multe alte beneficii. Pentru a găsi un loc de munca accesează meniul Piață => Piața locurilor de muncă după care selectează nivelul de abilitate corespunzător caracterului tău (în cazul în care de abia ai început să joci, acesta este 0) și domeniul în care dorești sa lucrezi ( resurse naturale, fabricație, construcții). Prima oara când te angajezi, primești 5 puncte de experienta. Atenție! - Dacă patronul nu te poate plăti - poți demisiona.




3. Muncește! De fiecare data când muncești primești 1 punct de experiența și skillul în domeniul companiei în care te-ai angajat creste. De asemenea, de fiecare dată când muncești îți primești salariul, bani de care ai nevoie pentru următorii pași. Încearcă sa lucrezi în fiecare zi deoarece este foarte important. Pentru a munci, odată ce te-ai angajat, accesează meniul Locațiile mele => Companie și apasă pe butonul „Lucrează”.




4. Antrenează-te! Puterea ta de lupta este un element foarte important al jocului. El creste prin antrenament și de fiecare data când te antrenezi primești 2 punct experiență. Pentru a te antrena accesează meniul Locațiile mele => Teren de antrenament și apasă pe butonul „Antrenament standard” sau „Antrenament & Strategie militară”.




5. Cumpără mâncare! Pentru a supraviețui trebuie sa consumi mâncare zilnic! Mâncarea poate fi cumpărată din Marketplace care poate fi accesat prin meniul Piață => Bazar. Odată accesat bazarul trebuie să selectezi produsul dorit de tine (în acest caz, mâncare), să alegi o firmă de la care să cumperi și să achiziționezi produsul. Nu ai nevoie de mâncare scumpă, așa că achiziționează cea mai ieftină mâncare pe care o gasești și încearca să te asiguri că ai tot timpul mâncare disponibilă pentru a doua zi, aceasta fiind consumată automat la schimbarea zilei.

Odată urmați cei 5 pași vei avea 9 puncte de experiență și nivel 2. Următoarele 6 zile în eRepublik s-ar putea sa para redundante deoarece numărul de lucruri pe care le poți face în mod direct sunt sa muncești, sa te antrenezi și sa te asiguri ca ai mâncare în inventar.




6. Luptă! În ziua 7, după ce ai muncit, antrenat, mâncat în fiecare zi, vei ajunge la nivel 5. Acest nivel este relevant deoarece îți oferă posibilitatea de a lupta pentru țara ta. Pentru a te antrena accesează meniul Locațiile mele => Teren de antrenament => Bătălii în care poți lupta . Dacă reușești să lupți de 4 ori vei ajunge la nivel 6 (pentru fiecare lupta primești 2 experiență), nivel la care poți începe să votezi și la care primești 5 gold.